ProfessionalWebGuide.2024

CARPIGIANI GELATO UNIVERSITY 72 www.gelatouniversity.com info@gelatouniversity.com @CarpigianiGelatoUniversity @Carpigiani1946 Expert training “Gelato Master Course” is the new class dedicated to the world of cold desserts and it raises the level of the school’s educational offer even higher. This course started being offered in the occasion of the school’s twentieth anniversary of training around the world, and it is dedicated to professionals who want to deepen their knowledge on the chemical and physical properties of mixes, with a particular focus on the freezing process and mix viscosity. By doing so, it is possible to learn how to manage and control these aspects, creating perfectly executed specialties. The course is divided into five days for a total of forty hours of theoretical and practical lessons; it is possible to attend in person, at the campus located in Anzola dell’Emilia (Bologna), or to participate online following only the theoretical part, which lasts twenty hours. Formazione di alto livello “Master di Gelateria” è il nuovo corso ideato per innalzare ulteriormente il livello dei corsi dedicati al mondo del dolce freddo. Proposto in occasione dei suoi vent’anni di attività di formazione in tutto il mondo, è stato studiato per i professionisti che desiderano approfondire le proprie conoscenze sulle caratteristiche fisiche e chimiche della miscela, con un particolare focus su aspetti come il congelamento e la viscosità. In questo modo si può imparare a gestirli e a controllarli al meglio, per realizzare specialità a regola d’arte. Il training si articola in cinque giorni per un totale di quaranta ore di lezioni teoriche e pratiche; è possibile scegliere se frequentare in presenza, presso il campus di Anzola dell’Emilia (Bologna), oppure se seguire solo la parte teorica online, della durata di venti ore. Scuole&Servizi Schools&Services Progettata per favorire una navigazione dinamica, la homepage rivela la grande varietà dell’offerta formativa della scuola, presente in ventun Paesi. Dal menu si accede in tempo reale al programma dei corsi online e in presenza. Sono disponibili videolezioni gratuite con le ricette dei maestri gelatieri italiani e internazionali. Designed to facilitate dynamic browsing, the homepage reveals the vast variety of educational opportunities that the school offers in twenty-one different countries. From the menu, you can access the up-to-date schedule of both online and inperson classes. Free video lessons with recipes from master gelato chefs, both Italian and international, are available. nel web / on the web

RkJQdWJsaXNoZXIy MTE3NTA0